ISACA :: Slovenski odsek :: Navigacija


Pogosta vprašanja

Vprašanje:
Imam dve leti izkušenj kot programer.  Ali lahko opravljam izpit CISA?

Odgovor:
CISA izpit lahko opravljate ne glede na pridobljene delovne izkušnje. Vendar morate zahtevane izkušnje pridobiti najkasneje v 5 letih po opravljenem izpitu, če želite pridobiti certifikat, v nasprotnem primeru bi morali ponovno opravljati izpit. Natančne podatke o pogojih za pridobitev CISA naziva najdete tukaj.


Vprašanje:
Na spletni strani piše, da moram spoštovati politiko stalnega izobraževanja. Kako to vpliva na opravljanje izpita CISA?

Odgovor:
Glede stalnega izobraževanja morate pogoj izpolnjevati samo, če ste pridobili naziv, da lahko podaljšate veljavnost naziva. Veljavnost naziva se podaljšuje letno, v vlogi za podaljšanje morate dokazati vsaj minimalno dodatno izobraževanje, v treh letih pa minimalno skupno dodatno izobraževanje za obdobje treh let. Podrobnejše zahteve koliko točk morate doseči v enem in koliko v treh letih najdete v slovenskem povzetku zahtev. Vsako leto je treba po pridobitvi naziva CISA skupaj s poročilom o dodatnem izobraževanju tudi poravnati članarino za združenje ISACA in plačati takso za podaljšanje naziva.


Vprašanje:
Kdaj bo naslednji pripravljalni seminar za izpit CISA?

Odgovor:
Pripravljalni seminar organiziramo v začetku leta, termin za leto 2012 še ni določen. Seminar se izvaja nekaj vikendov (petek, sobota). Natančen razpored in obseg se letno tudi spreminja in bo objavljen na spletnih straneh. Zadnja cena seminarja je bila 751,20 EUR. Več podatkov o pripravljalnem seminarju lahko najdete na spletnih straneh odseka.


Vprašanje:
Koliko truda je potrebno vložiti v pripravo na izpit CISA? Ali na seminarju dobim vso potrebno literaturo?

Odgovor:
Trud, ki ga je treba vložiti v pridobitev naziva CISA je odvisen od posameznika. Literaturo pridobi vsak udeleženec sam, obstaja več različnih virov in vrst priročnikov, tako da niso del gradiva, ki ga udeleženec prejme na seminarju. Seminarsko gradivo so samo prosojnice iz predavanj. Praviloma za študij potrebujete vsaj še osnovni priročnik za izpit.


Vprašanje:
Ali se lahko včlanim samo v slovenski odsek ISACA (in ne v mednarodni odsek ISACA)?

Odgovor:
Pri včlanitvi v ISACA ob registraciji izpolnite tudi državo in s tem odsek, v katerega se včlanjujete, v plačilu članarine za združenje ISACA je zajeta tudi članarina za Slovenski odsek, to velja tudi za vsakoletno podaljšanje. Včlanitev je možna samo v celotno združenje, ne pa samo v Slovenski odsek.


Vprašanje:
Kje lahko dobim več informacij o izpitu CISA?

Odgovor:
Če vas področje revidiranja IS strokovno zanima, Vas vabimo na konferenco, ki bo letos na Ptuju, več informacij najdete v vabilu.
Hkrati Vas vabimo tudi  na mesečna predavanja, ki so brezplačna tudi za nečlane in so praviloma vsak prvi torek v mesecu od vključno meseca oktobra do vključno meseca junija. Termin in vsebina predavanja je sproti objavljena na spletni strani isaca.si, objavljamo pa jo tudi v elektronskem mesečniku, na katerega se lahko tudi naročite (pošljite elektronsko sporočilo na naslov , da želite biti na seznamu prejemnikov, skupaj z elektronskim naslovom kjer ga želite prejemati).


Vprašanje:
Kakšne so ugodnosti članstva v slovenskem odseku ISACA pri opravljanju izpita CISA?

Odgovor:
Ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v združenju ISACA, odtehtajo stroške članarine, kar lahko preverite tudi v jasnem izračunu, ki ga najdete na koncu spletne strani Certifikat CISA – Certified Information System Auditor, zato Vas vljudno vabimo, da postanete naš član (prijavnica).© Slovenski odsek ISACA 2022. Vse pravice pridržane!  |  Zadnja sprememba: 29. 7. 2016

To spletno mesto ne uporablja piškotkov!  |  Politika zasebnosti  |  Sporočite nam svoje mnenje.

Nekatere strani in obrazci za delovanje uporabljajo JavaScript.