ISACA :: Slovenski odsek :: Navigacija


Izobraževanje Slovenskega odseka ISACA

Obveščanje ...
O izobraževanjih ter drugih dogodkih in napovedih iz odseka vas po e-pošti obveščamo v brezplačnem Mesečniku in Obvestilih, ki si jih lahko ogledate tudi v arhivu. Na oboje se lahko naročite tudi nečlani!

Strokovni prevodi
S povezav lahko prenesete prevod 3. Izdaje ITAF™, če vam je še aktualen prevod COBIT® 4.1, pri prevodih, razumevanju strokovnih besedil in pri izobraževanju pa si lahko pomagate s prevodom pojmovnika ISACA®. Če se s prevodom katerega od izrazov ne strinjate, nam pošljite svoj predlog.


Brezplačna izobraževanja ...

Letna konferenca revizorjev ...

Izobraževanje za pridobitev nazivov ...

Druga izobraževanja ...


Če bi želeli na naših predavanjih sodelovati
kot predavatelj, objaviti vaš članek ali predstavitveno gradivo
, nam to sporočite tukaj.


Objava del

Če želite objavo vaših člankov, predstavitvenih gradiv in podobno, kliknite tukaj.

Mesečna izobraževanja
Na tem mestu objavljena gradiva in predstavitve preteklih predavanj so namenjena za uporabo članom ter promocijo odseka in niso namenjena komercialni uporabi.

Za uporabo predstavljenih gradiv morate pridobiti soglasje avtorjev in navesti vir!
Predavateljem je na voljo predloga predstavitve.

Predstavitve predavanj

• leta 2016
• leta 2015
• leta 2014
• leta 2013
• leta 2012
• leta 2011
• leta 2010
• leta 2009
• leta 2008
• leta 2007
• leta 2006
• leta 2005
• leta 2004
• leta 2003
• leta 2002

Odsekovo brezplačno izobraževanje

Vse zainteresirane vabimo na brezplačna mesečna izobraževanja Slovenskega odseka ISACA ® , ki so običajno 1. torek v mesecu ob 16.30 uri, v predavalnici B ZRFRS v 2. nadstropju, na Dunajski 106 v Ljubljani. V tem šolskem letu bomo brezplačna izobraževanja pripravili 6. oktobra, 3. novembra, 1. decembra, 12. januarja, 2. februarja, 1. marca, 5. aprila, 3. maja in 7. junija. Predhodna prijava ni potrebna, na predavanja vabimo tudi nečlane! Za pokušino si v arhivu lahko ogledate predstavitve s preteklih izobraževanj.

Odsek je sprejel pravilnik o sponzoriranju, s katerim določa pravila pridobivanja in podelitve sponzorskih sredstev. O tem v okviru letnega načrta odloča odsekov UO. Vabimo IT podjetja k sponzoriranju naših dogodkov! Vabimo tudi organizacije, ki organizirajo dogodke s področja dejavnosti ISACA, da nam pošljejo predloge za sodelovanje!

CSX


Pripravite prispevek in prejmite nagrado!

Vabimo vse – člane in nečlane – k pripravi predavanja na enem od odsekovih brezplačnih mesečnih izobraževanj v tem šolskem letu! Za predavanje boste prejeli nagrado!

Na predavanjih bi si želeli slišati aktualne teme s področja IS (oblaki, varnost in tveganja v internetu, BYOD...), pa tudi bolj "vsakdanje in ustaljene" teme s področij varovanja informacij, uporabe okvira COBIT ter iz revizijske prakse (primeri izvedbe revizij z uporabo standardov, smernic, COBIT in drugih gradiv ISACA).

Novo Za izvedbo predavanja lahko uveljavljate CPE, in sicer po 5 CPE za vsako uro prve predstavitve in dejansko porabljene ure za pripravo članka/prispevka, prejeli pa boste tudi nagrado – e-knjigo v vrednosti do 50$ iz ISACA Bookstore.

Sporočite nam svoje predloge in pobude!

Na vrh


Brezplačna izobraževanja

Slovenski odsek ISACA® vsako leto organizira 9 brezplačnih mesečnih predavanj, predstavitve z dosedanjih si lahko ogledate v arhivu. Člani ISACA lahko za udeležbo uveljavljajo po 2 CPE CISA/CISM/CGEIT/CRISC, imetniki nazivov SIR pa po 2 uri dodatnega izobraževanja. Predavanja so v predavalnici B Slovenskega inštituta za revizijo, Dunajska 106 (2. nadstropje) v Ljubljani, običajno vsak prvi torek v mesecu ob 16.30 uri. Za udeležbo po e-pošti prejmete potrdilo, podatke o CPE pa članom v ISACA profile dodamo mi, člani jih morate samo potrditi.

Predhodna prijava ni potrebna, na predavanja vabimo tudi nečlane!


Udeležba na mesečnih predavanjih


Udeležba na mesečnih predavanjihLetos je bilo na štirih odsekovih izobraževanjih skupaj 99 (67 članov, 9 bivših članov), povprečno pa 42,5 (35,5 članov) udeležencev, od tega 16 prvič: aprila 25 (23), marca 72 (58), februarja 34 (27), januarja 39 (34). V 2015 je bilo na 9 izobraževanjih skupaj rekordnih 132 udeležencev (od tega 78 članov - kot prejšnja leta ~50% vseh -, 11 bivših članov in 43 drugih – v glavnem članov IIA), od tega 34 prvič. Največ udeležencev smo zabeležili marca, kar 72 (60 članov in bivših članov), povprečno je bilo prisotnih 40,3  udeležencev (33,7 članov). 2 člana sta se udeležila vseh 9 predavanj, en nečlan je bil na 6 izobraževanjih. Od 2008. je bilo na 74 odsekovih brezplačnih izobraževanjih skupaj 343 (174 članov in bivših članov), povprečno pa 39 (33) udeležencev. V tem času se je največ, kar 69 izobraževanj, udeležila naša dolgoletna članica Nada Žagar Seničar. Na slikah si lahko ogledate statistiko udeležbe.

Oglejte si tudi vsebino in predstavitve preteklih predavanj (od leta 2002 dalje).
Vabimo vas v našo družbo!

Na vrh


Izobraževanje za pridobitev nazivov

Naslednji izpiti za ISACA® CISA®, CISM®, CGEIT® in CRISC™ nazive bodo 11. junija 2016, ponovno tudi v Ljubljani! Rok za prijavo je sicer že potekel, mogoča pa je prijava za rok 10. septembra 2016, ko izpitov pri nas ne bo. Izpiti bodo spet v Ljubljani 10. decembra, a prijava za ta rok še ni mogoča. Po opravljenem izpitu in v kolikor izpolnjujete pogoje glede delovnih izkušenj, lahko oddate tudi prijavo za pridobitev naziva. Vsi štirje ISACA® certifikacijski programi imajo ANSI (The American National Standards Institute) akreditacijo po ISO/IEC 17024:2003, "General Requirements for Bodies Operating Certification Systems of Persons". Jeseni bomo predvidoma razpisali 3-dnevne pripravljalne seminarje (24 CPE) za vse 4 izpite.

V 2015 za CRISC™ nismo zbrali dovolj prijav, a smo prvič do zdaj izvedli pripravljalni seminar CGEIT s 5 udeleženci. Oglejte si rezultate anket o zadovoljstvu udeležencev vseh treh pripravljalnih seminarjev!

V 2014 smo uspešno izvedli pripravljalna seminarje za ISACA izpita CRISC s 5 in CISM s 7 udeleženci (na povezavah sta anketi o zadovoljstvu udeležencev) – zadnjega v angleščini, ker sta bila 2 udeleženca iz tujine. Udeleženci so za ugodno ceno lahko uveljavljali po 32 CPE.

V 2013 smo izvedli pripravljalne seminarje za izpite CISA s 6, prvič doslej CRISC s kar 9, in CISM s 7 udeleženci. Na povezavah si lahko ogledate rezultate anket o zadovoljstvu udeležencev.

Več o vseh nazivih ISACA, razlogih za certificiranje, postopkih za njihovo pridobitev in obrazce za prijavo na izpite najdete na spletnih straneh ISACA.

Na vrh


Druga izobraževanja 

Po dogovoru je za člane Slovenskega odseka ISACA po predhodni najavi brezplačna tudi udeležba na mesečnih sestankih IAA – Slovenskega inštituta, tudi zanjo lahko uveljavljate 2 CPE.

Več o izobraževanjih ISACA ...
Na vrh

Qualys s&t Adria ADM


© Slovenski odsek ISACA 2022. Vse pravice pridržane!  |  Zadnja sprememba: 29. 7. 2016

To spletno mesto ne uporablja piškotkov!  |  Politika zasebnosti  |  Sporočite nam svoje mnenje.

Nekatere strani in obrazci za delovanje uporabljajo JavaScript.