ISACA :: Slovenski odsek :: Navigacija
ISACA :: Slovenia Chapter
Pozdravljeni na spletnih straneh
Slovenskega odseka ISACA®

Spletne strani bi želeli narediti še privlačnejše, še bolj zanimive. Vabimo vas, da sodelujete s svojimi željami, pripombami in predlogi!

isaca.si

ISACA - 200 Chapters Strong

Facebook, Linkedin, Twitter, Knowledge Base Twitter Linkedin ISACA Knowledge Center


Slovenski inštitut za revizijoSekcija preizkušenih revizorjev informacijskih sistemov


Pravila stroke

Hierarhija pravil revidiranja informacijskih sistemov (PDF) (Uradni list RS, št. 40/2011 z dne 27. 5. 2011)

Standardi in smernice dajanja zagotovil in revidiranja IS, veljavni po 1. novembru 2013.

Mapa revizije IS: usmeritve, predloge, priporočila, vzorci … za revidiranje IS.


 COBIT

Vse izdaje iz družine COBIT® 5 si lahko zdaj pregledno ogledate v spletni izdaji COBIT Online!

Še vedno pa lahko brezplačno prenesete okvir COBIT® 5, podroben opis procesov, priporočila za implementacijo, orodja za pomoč pri tem in ocenjevalni model ter primerjavo s COBIT® 4.1. Na voljo so tudi COBIT® 5 za varovanje informacij, COBIT® 5 za dajanje zagotovil in COBIT® 5 za upravljanje tveganj, ki jih lahko kupite v ISACA Bookstore.
Za vse, ki še uporabljate COBIT 4.1, je ta brezplačno na voljo tudi v slovenščini.


 K-NET

Knowledge Center
Poiščite znanje, izmenjajte mnenja z drugimi člani ISACA ...

Bookstore
V ISACA spletni knjigarni poiščite preverjene strokovne vire in ugodne nakupe za člane.


ITGI


IT Governance Institute® (ITGI®)
kot neprofitna organizacija deluje od 1998. ITGI vodjem v podjetjih pomaga zagotavljati, da IT podpira poslovne cilje, maksimirati naložbe v IT in primerno upravljati z IT povezana tveganja in priložnosti. Več …Brezplačna izobraževanja

NovoDa bi trajneje ohranili trud kolegov, ki so pripravili prispevke za letno konferenco, pa tudi v branje in izobraževanje širšemu krogu ponudili dodatne vsebine, smo se odločili, da z zamikom objavimo zbornike* zadnjih treh konferenc o revidiranju in kontroli informacijskih sistemov. Najdete jih v arhivu odsekovih izobraževanj ob že objavljenih predstavitvah. S tem sledimo zgledu ISACA®, ki z zamikom enega leta omogoči brezplačen dostop do člankov iz ISACA® Journala™. Več ...

Odsekov UO je sklenil, da v bodoče vse predavatelje na mesečnem brezplačnem izobraževanju nagradi z e-knjigo v vrednosti do 50$ iz ISACA Bookstore. Vabimo vas, da se prijavite in nam predlagate zanimive teme! Več ...

Odsekov UO je sprejel pravilnik o sponzoriranju. Vabimo podjetja, da nam pošljejo predloge za sponzoriranje naših dogodkov!

Obveščamo, napovedujemo ...

Novo ISACA je objavila CSX Threats & Controls tool, orodje, ki pregledno pojasni najpogostejše kibernetske grožnje in strokovnjakom pomaga izbrati primerne kontrole zanje. Oglejte si podrobnosti!

Veljavni standardi in smernice dajanja zagotovil/revidiranja IS so objavljeni v 3. izdaji ITAF™, ki smo jo prevedli v slovenščino! Dokument je objavljen tudi na spletnih straneh ISACA.


Članstvo in pridobitev strokovnih nazivov

Pridružite se ISACA®, izkoristite prednosti in ugodnosti in postanite tudi član Slovenskega odseka!

PozorČlane, ki so imetniki nazivov vabimo, da posodobijo svoje podatke, vpišejo tudi rojstno leto in ne pozabijo poročati pridobljenih CPE! Te lahko v svoj profil vpisujete sproti, že med letom. Podatke o CPE, pridobljenih z udeležbo na odsekovih izobraževanjih, bomo v vaše profile dodajali mi, vi jih morate samo potrditi!

Izpiti za ISACA® CISA®, CISM®, CGEIT® in CRISC™ nazive bodo 11. junija 2016, ponovno tudi v Ljubljani! Rok za prijavo je sicer že potekel, mogoča pa je prijava za rok 10. septembra 2016, ko izpitov pri nas ne bo. Izpiti bodo spet v Ljubljani 10. decembra, a prijava za ta rok še ni mogoča. Po opravljenem izpitu in v kolikor izpolnjujete pogoje glede delovnih izkušenj, lahko oddate tudi prijavo za pridobitev naziva.

V ISACA Bookstore so na voljo materiali za pripravo na izpite. Več o razlogih za certificiranje, nazivih, postopkih za njihovo pridobitev in prijavnice na izpite najdete na spletnih straneh ISACA. Vsi štirje certifikacijski programi imajo ANSI (The American National Standards Institute) akreditacijo po ISO/IEC 17024:2003, "General Requirements for Bodies Operating Certification Systems of Persons".

Certified Information Systems Auditor                Certified Information Security Manager
Certified in the Governance of Enterprise IT                 Certified in Risk and Information Systems Control
Cybersecurity Nexus – CSX Certifikat
in CSX-P Certifikat

CSX Ker se svet interneta še vedno razvija hitro, se ni dovolj  zanašati samo na znanje in teorijo. CSX certifikat, ki temelji na rezultatih, je dokaz vaših spretnosti in izkušenj iz resničnega življenja in pove, da vaša zavezanost, trdnost in sposobnosti presegajo pričakovanja. Programi in certifikati CSX pomagajo posameznikom pokazati njihove spretnosti in dokazati, da poznajo najbolj aktualne standarde varnosti v internetu ter ponujajo delodajalcem prepričanje, da so njihovi zaposleni kos zahtevnim nalogam. Več o nazivih CSX preberite na povezavi …

 


Brezplačno izobraževanje prek spleta

ISACA članom omogoča brezplačne, v živo izvedene, interaktivne spletne dogodke, ki predstavljajo najbolj vroče aktualne teme. Udeleženci lahko predavateljem zastavijo vprašanja na koncu vsakega Webinarja, na celodnevnih virtualnih sejmih, na katerih se morajo za priznanje CPE točk (Continuing Professional Education) udeležiti ključnih predavanj, pa se lahko z razstavljavci pogovarjajo v živo. Za pridobitev CPE si člani lahko ogledate tudi arhivirane dogodke.
ISACA's Virtual Seminar and Tradeshows

Več o virtualnih konferencah

   

   
ISACA Webinars

Ransomware: Breaking the Criminal Business Model
Webinar | četrtek, 9. junij 2016

Key Lessons from the IT Audit Director Forums
Webinar | torek, 14. junij 2016

Next-Gen GRC: Building a Road to GRC Maturity 
Webinar | četrtek, 16. junij 2016

Oglejte si arhivirane webinarje! | Več o Webinarjih


Karierni center

ISACA Career CenterV ISACA kariernem centru lahko zainteresirana podjetja z vsega sveta objavljajo oglase za delovna mesta, še posebej za zaposlitev imetnikov nazivov CISA®, CISM®, CGEIT®, CRISC™ in tistih s COBIT® izkušnjami, člani ISACA pa lahko objave pregledujejo po državah.

ISACA Career CenterZainteresirani se lahko naročite na brezplačna obvestila Career Laser, o novih objavljenih delovnih mestih.

Vabimo tudi slovenska podjetja, da tovrstna delovna mesta objavijo na naših straneh. Pišite nam za podrobnosti o objavi!


Blagovne znamke

Najpomembnejše na teh straneh uporabljene blagovne znamke, ki so v ZDA in EU zaščitene blagovne znamke v lasti ISACA®:

• ISACA®
• IT Governance Institute®, ITGI® in IT Governance Institute (& logo)®
• Certified Information Systems Auditor® in CISA®
• Certified Information Security Manager™ in CISM®
• Certified in the Governance of Enterprise IT® in CGEIT®
• Certified in Risk and Information Systems Control™ in CRISC™
• COBIT®, COBIT Online® in COBIT Quickstart®
• IT Assurance Framework™ in ITAF™
• ISACA Journal™ in JOnline™
• @ISACA™ in ExpressLine™
• Business Model for Information Security™ in BMIS™
• Val IT™, Risk IT™

Več o uporabi in navajanju blagovnih znamk ISACA ...

Facebook Linkedin Twitter isaca.si na LinkedIn isaca.si na Facebooku ISACA 2014 Retention Winner 2014 Communications Commendation Award ISACA Communications Excellence 2014 ISACA Retention Honorable Mention Award ISACA Sniper Honorable Mention


© Slovenski odsek ISACA 2022. Vse pravice pridržane!  |  Zadnja sprememba: 29. 7. 2016

To spletno mesto ne uporablja piškotkov!  |  Politika zasebnosti  |  Sporočite nam svoje mnenje.

Nekatere strani in obrazci za delovanje uporabljajo JavaScript.